.

7 Ocak 2009 Çarşamba

Karınca Kito



Mahkumun biri, yalnız kaldığı hücre içinde bir karınca ile arkadaşlık yapar. Kito adını verdiği bu karınca zaman içerisinde adamın talimatlarına göre hareket eder hatta takla atmayı bile öğrenir.Mahkum, insanların Kito'ya hayran kalacağını ve göreceği büyük ilgi sayesinde zengin olacağının hayalini kurmaktadır. Hapisten tahliye olduğu gün Kito'yu kibrit kutusunun içine koyarak bir kafeteryaya gider. Amacı insanların Kito'ya nasıl tepki vereceğini test etmektir.
Karıncayı kibrit kutusundan çıkaran eski mahkum garsonu çağırır. Amacı garsona Kito'nun marifetlerini göstermektir. Garsona "Masanın üstünde duran şu karıncayı görüyor musun?" diye sorar sormaz, garson elindeki bezle karıncayı alır ve "Afedersiniz beyefendi" diyerek Kito'yu öldürür.


Her kişinin kendine ait değerleri ve inançları vardır. Bir kişi için çok önemli olan bir olay diğeri için pek de önemli olmayabilir. Kişileri kendi inanç sistemimize göre değerlendirirsek sorunlarla karşılaşabiliriz. Yapmamız gereken kişilerin inanç ve değerlerine saygılı olmak ve ilişkilerimizde kendimizi onların yerine koyarak hareket etmektir.

(alıntı)

7 yorum:

  1. işte bunu birçok kişi artık günümüzde başaramıyorken sanal ortam die geçiştirilen bir yerde bunun hatırlatılmasını gördüğüme açıkçası çok sevindim.

    bir yandan videonun ana teması bir yandan bloğundaki anlatım insanı ne için geldik hayatı bomboş geçirdiğimizin ne kadar bilincindeyiz ve mutlu olunabilecek çok fazla değerinizin olmasına rağmen ne kadarını görmeyi başarabilioruz die kendimize sormamız gerektiğini hatırlatıp bakmakla görmenin arasındaki farkı düşünmemizi sağlayan bu bloğun için çok tşk edrm..

    sevgiyle kal..

    hayatttttt.

    YanıtlaSil
  2. Kainattaki herşey bakan göze göre değer kazanır yada yorumlanır.Bu blogda kendisini okuyan ve dinleyen kişinin karakteristik özelliklerine göre farklı biçimlerde değerlendirilebilir ve eleştirilebilir.Ben bu konuda bir yorum yapmak istemiyorum,yaparsam kişiliğim kendini ele verir :). Ama yaptığım bu yorum bile aslında beni anlatan bir yorum değilmidir :).
    Sevgiyle kalın

    Made in SORUVECEVAP :)

    YanıtlaSil
  3. mesaj harika.hikaye kito için iyi değil ama.insanların,başkaları hakkında alması gereken kararlar hakında çok güzel bir hatırlatma olmuş.afferin bu hatırlatmayı yapana.

    YanıtlaSil
  4. düşünebiliyor musunun, bir karıncanın bir insan için ne kadar çok anlam ifade ettiğini..ama diğeri için hiçbir anlamı yok...
    böle mi olmalı yaşam, böyle mi olmadı hayata, insanlara ve düşüncelere saygı..böyle mi olmalı insani hisler..
    maalesef oluyor işte...ne zaman ki birbirimizi tam anlamıyla anlamaya ve saygı duymaya başladığımızda, dünya daha yaşanılası bir hal almayacak mı..güzellik, bakan gözlerde saklı değil mi?
    osi1968 Osman Kara

    YanıtlaSil
  5. karşımızdakini dinleyebilsek sözü bitmeden öldürmüş garson peşin hükümlü olmuş oysa sözü bitene dek bekleseydi karınca ölmücekti ben bu hikayede ön yargılı olmanın diğer bir olumsuz yüzünü gördüm bana göre tabiikii

    aymelek49

    YanıtlaSil
  6. Empati kurmayla ilgili güzel bir hikaye. Dünyaya karşımızdakinin gözleriyle de bakabilmeliyiz.altının değerini en iyi sarraf bilir...çok güzeldi..
    ama en çok şuraya katılıyorum ki bizim için çok değeri olan bir şey karşımızdaki için hiç önemli olmayabiliyor bu da demek oluyor ki herkesi olduğu gibi kabullenmeli ve biraz da empati kurmalıyız...Kiminin sevinçleri kiminin korkuları olur bazen.
    İnsanız suretimiz aynıda olsa suretin altındaki farklı.
    Anlamak lağzım farkı. İnsanı diğerlerinden ayıran bu diğilmidir zaten....

    tutth ...Sevgiyle dostcakalın...

    YanıtlaSil
  7. Kiminin Sevinçleri Kiminin Korkuları Olur Bazen.
    İnsanız Suretimiz Aynıda Olsa Suretin Altındaki Farklı.
    Anlamak Lağzım Farkı. İnsanı Diğerlerinden Ayıran Bu Diğilmidir Zaten....

    YanıtlaSil